Helyi közélet

2014.06.13. 18:48

Miért volt olyan iszonyatosan fontos Esterházynak?

Debrecen – Egy fiatalember tehetsége nagyon könnyen megfojtható, ezért fontos, milyen környezetben vagyunk, illetve ki a tanárunk.

Debrecen – Egy fiatalember tehetsége nagyon könnyen megfojtható, ezért fontos, milyen környezetben vagyunk, illetve ki a tanárunk.

Ha egy kicsivel tehetségesebb matematikus vagyok, bánatomban elmentem volna matematikusnak – fogalmazott pályájának kezdeti nehézségeiről a csütörtöki író-olvasó találkozón Esterházy Péter, aki negyven esztendeje az Alföld folyóiratban mutatkozott be idehaza íróként; mostani könyvheti díszvendégi mivoltának ez is szerepel különös apropói között. Szép számban gyűltek össze az irodalomszeretők a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban, hogy egyebek közt e pályakezdet hátterének részleteivel megismerkedjenek.

A Szirák Péter irodalomtörténésszel folytatott beszélgetés felolvasással tarkított, élvezetes gondolatáramlásából az is kiderült, miért is volt – ahogy a kérdező az író szófordulatát idézte – olyan „iszonyatosan fontos”, hogy 1974-ben a párizsi Magyar Műhely, majd az Alföld első alkalommal közölte Esterházy írásait.

A részleteket keresse a szombati Naplóban!

HBN


Debrecen - Utazás a kezdetekhez címmel kiállítás nyílt Esterházy Péter könyveiből és fotóiból a Méliusz Központban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában