Helyi közélet

2016.12.02. 08:43

Kiszámító

<em>Amikor idős embereket kifosztó, bántalmazó elkövetőkről szóló hírek esetében a világhálón kommentálók elégedetlenkednek a bíróság büntetésével, gyakran követelnek életfogytig tartó szabadságvesztést, sőt mindig akadnak, akik csak a halálbüntetéssel érnék be. Az elkövetők a nyugdíjasok meggyengült fizikai, szellemi állapotát, hiszékenységüket használják ki, könnyű zsákmányra számítva. </em>Szabó Zsolt László írása.

Amikor idős embereket kifosztó, bántalmazó elkövetőkről szóló hírek esetében a világhálón kommentálók elégedetlenkednek a bíróság büntetésével, gyakran követelnek életfogytig tartó szabadságvesztést, sőt mindig akadnak, akik csak a halálbüntetéssel érnék be. Az elkövetők a nyugdíjasok meggyengült fizikai, szellemi állapotát, hiszékenységüket használják ki, könnyű zsákmányra számítva. Szabó Zsolt László írása.

A politika, amely a haszonelvűség nélkül szükségszerűen halálra ítéltetett, sem tud számítás nélkül létezni. Miután az idős korosztály az állami elosztórendszernek kiszolgáltatva él – a KSH szerint a nyugdíjas háztartások bevételeinek nagy részét felemésztik a lét és az egészség fenntartásához elengedhetetlen kiadások –, a mindenkori hatalom prédájává lesznek. Önbecsapás azt gondolni, hogy korábban a 13. havi nyugdíj, majd a 14. ígérete, vagy most a karácsonyi 10 ezer forintos Erzsébet-utalványcsomag mögött ne volna rideg számítás. A hatalom ugyanis ezzel szimpátiát bizonyosan, de alighanem mérhető mennyiségű szavazatot is vesz. Ezért állítom, hogy egy olyan társadalomban, ahol e korosztály nem lenne oly’ erősen felülreprezentált egy-egy választás alkalmával, hovatovább, nem volna választójoguk, nem lenne ilyen nagyvonalú a politika velük. A kegyet azonban pórázzal együtt adják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában