Helyi közélet

2014.06.19. 07:54

Megkérdeztük: Ön szerint megoldódhat a devizahitelesek problémája?

Debrecen – Senkire sem kényszerítették rá a svájcifrank-alapú hitelt, most mégis mindenki az államtól várja a segítséget. Köztudott, hogy a deviza nem stabil, ennek ellenére sokan felvették a hitelt, ezért nem gondolom, hogy az ország feladata lenne megoldani a problémát – vélekedett Csiha Katalin.

Debrecen – Senkire sem kényszerítették rá a svájcifrank-alapú hitelt, most mégis mindenki az államtól várja a segítséget. Köztudott, hogy a deviza nem stabil, ennek ellenére sokan felvették a hitelt, ezért nem gondolom, hogy az ország feladata lenne megoldani a problémát – vélekedett Csiha Katalin. Szabó Máté szerint a devizahitel egy nemzetközi szintű gond, amelyből ki lehetne kerülni, viszont a kormány egyedül nem képes rá.

– A devizakárosultak áldozatok, mivel a bankok tisztában voltak vele, mi következik. Ez mutatja, hogy a gazdasági érdek előrébb való, mint az ember – fogalmazott Gulyás János.

Nagy Marianna úgy véli, árfolyamgátat kellene szabni, hogy ne repüljenek az égbe az árak, ugyanakkor hangsúlyozta, meg kellene szüntetni a devizaalapú hiteleket.

– A jelenlegi vezetés nem tudja megoldani a devizahitelesek problémáját. Talán előbb a gazdaságot kellene fellendíteni, és utána tudnának segíteni a bajbajutottakon – nyilatkozott lapunknak Nagy Ádám.

Karácson István szerint komolyabb együttműködésre lenne szükség az állam és az emberek között, és akkor talán lehetne megoldást találni a problémára.

HBN-SZM|Fotó: Derencsényi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában