Helyi közélet

2014.06.17. 09:50

Közgyűlés, tanácskozás az évforduló ünnepén

Debrecen - Simon-Horváth Katalin vette át a Gragger Róbert-díjat.

Debrecen - Simon-Horváth Katalin vette át a Gragger Róbert-díjat.

Közgyűléssel és a fiatal kutatók tudományos pályáját támogató konferenciával ünnepelték a közelmúltban a Magyar Germanisták Társasága húszéves jubileumát a Debreceni Egyetemen.

A konferencia a hazai fiatal germanista kutatók mellett a Debreceni Egyetem Erasmus partneregyetemeiről érkező doktoranduszok számára kínált lehetőséget tudományos eredményeik bemutatására. A konferenciát három szekcióban (kultúratudomány, irodalomtudomány, nyelvtudomány) rendezték meg a felkért szekcióelnökök a hazai és nemzetközi germanisztika prominens kutatói, a münsteri és mannheimi egyetemekről is érkeztek professzorok – tájékoztatott Gácsi-Iványi Zsuzsanna, a Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézetének igazgatója.

Mint az az egyetem közleményében olvasható, a közgyűlésen adták át a Gragger Róbert-díjat, amelyet Vizkelety András, a Társaság alapító elnöke 2005-ben hozott létre, és amely kétévente a germanisztikai kutatásokban kiváló eredményeket felmutató 40 év alatti kutató teljesítményét díjazza. Ezúttal Simon-Horváth Katalin, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Német Nyelvészeti Tanszékének adjunktusa nyerte el a díjat a német nyelvészet területén írt, és 2013-ban megjelent disszertációjáért, tudományos, valamint oktatói munkájáért. – mondta Bassola Péter, a Magyar Germanisták Társaságának elnöke.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában