Helyi közélet

2014.06.25. 08:16

Kora nyári időnk volt

Debrecen - Az országhatár menti vidékeken a múlt héten legfeljebb nyomcsapadékra futotta.

Debrecen - Az országhatár menti vidékeken a múlt héten legfeljebb nyomcsapadékra futotta.Az átlagosnak megfelelő, kora nyári hőmérsékletek mellett folytatódott a szárazság Kelet-Magyarország térségében. Számottevő csapadék június harmadik hetében is csak lokálisan fordult elő.

Frontoktól mentes

Erősebb frontoktól mentes, jobbára napos, száraz, csendes időjárás jellemezte június harmadik hetét. Huszadikán gyenge hidegfront hatására alakult ki elsősorban a térség nyugati felén szórványos záporeső, zivatar. Hajdú-Bihar érintett területein jellemzően 5-10 mm hullott, a megye középső sávjában 2-5 mm, az országhatár menti vidékeken azonban legfeljebb nyomcsapadékra futotta. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének csupán a legnyugatibb részein fordult elő 0-5 mm közötti csapadékösszeg, másutt nem volt mérhető mennyiség. A záporokat, zivatarokat több helyen kísérte szélerősödés, de jelentős, károkozó szélvihar nem alakult ki. Az időszak legnagyobb részében száraz levegő alakította időjárásunkat, ennek megfelelően jelentős napi hőingás volt mérhető. Éjszakánként általában 7-12, nappal 23-28 °C között alakult a hőmérséklet, a laza, homokos talajú nyírségi vidékeken mértük a legalacsonyabb és legmagasabb értékeket egyaránt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában