Helyi közélet

2014.06.23. 15:54

Kékfénylámpa sárgaság ellen

Debrecen - Az újszülöttek sárgaságának kezelésére szolgáló kékfénylámpát kapott a Gyermekgyógyászati Klinika az Országos Egyesület a Mosolyért szervezet jóvoltából.

Debrecen - Az újszülöttek sárgaságának kezelésére szolgáló kékfénylámpát kapott a Gyermekgyógyászati Klinika az Országos Egyesület a Mosolyért szervezet jóvoltából.

A kora- és újszülöttek sárgaságának terápiájában használják majd azt az egymillió forint értékű műszert, melyet az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület hétfőn adott át a Gyermekgyógyászati Klinika Neonatológiai Intenzív Osztályának.

Nagy Andrea, az intenzív osztály főorvosa az átadóünnepségen elmondta, hogy a besárgult újszülöttek átlagosan naponta 1-3 órát töltenek a kékfénylámpa alatt. Az új berendezés előnye a korábban használtakkal szemben, hogy nem bocsát ki hőt, és sokkal hatékonyabb, akár 20 ezer üzemóráig képes minőségromlás nélkül működni, ami még napi több kezeléssel számolva is 8-10 évet jelent.

Nagy István, az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület elnöke hozzátette, sok kórházzal állnak kapcsolatban, mert szívükön viselik a gyermekek sorsát. A kékfénylámpa megvásárlásához szükséges egymillió forintot főként helyi vállalkozók telefonos megkeresésével gyűjtötték össze. Az egyesület különös figyelmet fordít arra, hogy az adománygyűjtés teljes folyamata nyomon követhető módon dokumentálva legyen, hiszen így mutatják be az adományozóknak, hogy a pénz valóban oda került, ahová szánták – hangsúlyozta az elnök.

Az osztály harmadik alkalommal részesült a civil szervezet adományából. Korábban egy NeoPuff újraélesztő készülékkel, majd három flexibilis gyermekággyal és egy infúziós pumpával járultak hozzá a kis betegek gyógyulásához. A jövőbeni terv pedig egy noninvazív, kis súlyú koraszülötteknél használható lélegeztetőgép beszerzése.

- Debreceni Egyetem Sajtóiroda-DO -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában