Helyi közélet

2014.06.26. 16:52

Helyi ügyeket karolna fel az új elnökség

Debrecen - Dr. Rónai Györgyöt választották a Magyar Szocialista Párt (MSZP) városi szervezetének elnökévé.

Debrecen - Dr. Rónai Györgyöt választották a Magyar Szocialista Párt (MSZP) városi szervezetének elnökévé.

– A jelölés során konszenzus alakult ki a vezető tisztségekben tekintetében, így elnökjelöltként csak Rónai György neve került az előző hét csütörtökén összeült tagság elé, akinek nem volt tisztsége korábban a pártban – mondta el lapunknak Szathmári Károly, a párt májusban leköszönt elnöke. Hozzátette, az elnökség tagjai közé Bedő Tibort, Biri Istvánnét, Csiba Tündét, Madarasi Istvánt és Szabó Miklóst választották. A stratégiai ügyekért felelős választmány elnöke pedig ismét Pallás György lett.

– Nagyobb rendszerességgel és határozottabban szeretnénk felkarolni és képviselni helyi ügyeket a jövőben. Emellett a jelenleg alvó állapotban lévő civil kapcsolatrendszert is szeretnénk feléleszteni – nyilatkozta a jövőről az alelnök.

Információink szerint megyei elnökséget szombaton választanak. Úgy tudjuk, az elnöki pozícióra három jelölt került szóba: Csige Tamás hajdúdorogi polgármester, Huszka Imre, illetve a korábbi elnök, Kathiné Juhász Ildikó.

Az MSZP-nél felmenő rendszerben zajlik a tisztújítás, amire azért kerül sor, mert a májusi EP-vereség után távozott a párt elnöksége.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában