Helyi közélet

2014.06.06. 17:25

Halálra verte a fülbevalójáért

Debrecen - Az elsőrendű vádlott idős embereket szemelt ki áldozatként.

Debrecen - Az elsőrendű vádlott idős embereket szemelt ki áldozatként.Életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Debreceni Törvényszék pénteken első fokon M. Bélát (27), aki 2009 őszén előbb egy gáborjáni férfit, majd egy biharkeresztesi asszonyt bántalmazott értékek reményében – tájékoztatott dr. Veszprémyné dr. Szajkó Márta sajtótitkár. A nő belehalt a verésbe. A vádlott – akit több emberen, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette kísérletében talált bűnösnek a bíróság – legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Tippadó

A vádirati tényállás szerint – melyet a Debreceni Törvényszék elfogadott ítélkezése alapjául – 2009 októberében R. Kálmán és L. Mária – másod- és harmadrendű vádlottak – Váncsodról Gáborjánba indultak családlátogatásra, M. Béla útközben csatlakozott hozzájuk. Beszélgetésük során került szóba a későbbi sértett, akiről L. Mária azt mondta, korábban hitelezett már másoknak, illetve aznap kapott nyugdíjat. A nő azt ajánlotta a két férfinak, hogy szerezzenek pénzt az idős embertől. M. Béla egy szerszámnyéllel rá is törte az ajtót az éppen vacsorát készítő sértettre, míg társa kint őrködött. Amikor a 67 éves áldozat kiparancsolta a házból a támadót, M. Béla ütlegelni kezdte, majd zsákmány nélkül távozott.

A teljes cikket a Naplóban olvashatják.

HBN


Debrecen - Bűnösnek mondta ki a Debreceni Törvényszék több emberen, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette kísérletében I.r. M. Béla vádlottat, akit mint többszörös visszaesőt életfogytig tartó szabadságvesztéssel, 10 évre a közügyek gyakorlásától eltiltással sújtotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában