Helyi közélet

2014.06.12. 08:36

„Hadra fogható” önkéntesek

Hajdú-Bihar - Járásainkban megalakultak a mentőcsoportok, s az egyik már nemzeti minősítést is szerzett.

Hajdú-Bihar - Járásainkban megalakultak a mentőcsoportok, s az egyik már nemzeti minősítést is szerzett.

Természeti, civilizációs és egyéb katasztrófák, vészhelyzetek megelőzése, elhárítása és a helyreállítási munkák során keletkező polgári védelmi feladatok végrehajtásában segíthet majd az a mintegy 300 önkéntes, akik megyénk tíz járási mentőcsoportját alkotják. Az alakulatok április óta egymás után végzik el a rendszerbeállító gyakorlataikat, melyekről portálunk is beszámolt. A hétvégén pedig Nádudvaron – a megyében elsőként – a Kösely Hajdúszoboszló Járási Mentőcsoport nemzeti minősítést is szerzett.

Magasabb szinten

– A vonatkozó jogszabályok alapján, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság feladata a működő és megalakított mentőszervezetek felkészítése, gyakoroltatása és rendszerbe állítása, továbbá a területi rendeltetésű szervezetek felkészítése – tudtuk meg Madai Petrától. A megyei szóvivő úgy fogalmazott, a nemzeti minősítés mindennek egy magasabb lépcsőfoka, s azt jelenti, hogy az adott csoport rendelkezik a képességeinek megfelelő eszköz-erő állománnyal és végzettséggel (például alpintechnika, búvár stb.), rendelkeznek a kötelező felülvizsgálatokkal, a hivatásos szervekkel vagy más mentőcsoportokkal együtt tudnak működni egy adott kárterületen, stb.

További részletek a Naplóban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában