Helyi közélet

2014.06.05. 15:03

Ha hosszú hétvége, akkor fokozott rendőri jelenlét

Hajdú-Bihar - A megye közútjain a „pünkösdi” hosszú hétvége ideje alatt TISPOL ellenőrzéssel egybekötött fokozott rendőri jelenlétre kell számítani 2014. június 5-e és 2014. június 10-e közötti időszakban.

Hajdú-Bihar - A megye közútjain a „pünkösdi” hosszú hétvége ideje alatt TISPOL ellenőrzéssel egybekötött fokozott rendőri jelenlétre kell számítani 2014. június 5-e és 2014. június 10-e közötti időszakban.Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a nemzetközi ünnepek alkalmával közútjainkon megnövekszik a forgalom. A Rendőrség a hosszú hétvége alatt fokozott figyelmet fordít az ittas állapotban közlekedő vagy agresszív, szabályszegő, gyorshajtó sofőrök forgalomból történő kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére.

A figyelem a gépjárművezetők mellett kiterjed a motorkerékpárosokra, a segédmotoros-kerékpárosokra és a kerékpárosokra is.

A rendőrök a megjelölt időszakban kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekbiztonsági rendszerek, a bukósisak előírásszerű használatának szabályaira, valamint a mobiltelefont szabálytalanul használók kiszűrésére.

Az ittasan okozott balesetek megelőzése érdekében a rendőri intézkedések alkalmával a járművezetők ittasság ellenőrzésre is számíthatnak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy a közlekedési balesetek bekövetkezésének kockázatát növeli az alkoholfogyasztás. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy maguk és mások biztonságának megőrzése, valamint a balesetek megelőzése érdekében tanúsítsanak önmérsékletet és szeszesital fogyasztását követően soha ne vegyenek részt a közúti forgalomban.

A rendőrség célja a közlekedési balesetek megelőzése, a zavartalan közlekedés biztosítása, valamint a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése.

Biztonságos és balesetmentes közlekedést kívánunk!

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában