Helyi közélet

2014.06.21. 11:29

Egyre többen keverik a drogokat

Debrecen - A kábítószer használók számát tekintve Debrecen „közepesen fertőzött város”.

Debrecen - A kábítószer használók számát tekintve Debrecen „közepesen fertőzött város”.A megyeszékhelyen jelenleg kábítószert használók számát nehéz megbecsülni, de korábbi kutatások alapján azt tudjuk, hogy minden harmadik középiskolás találkozott már valamilyen tudatmódosítóval. Ez azonban nem jelent feltétlen függőséget - jelentette ki a Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szakmai elnöke kérdésünkre. Berényi András elmondta: ezekben a napokban értékelik ki annak a felmérésnek az adatait, melyet 1500 debreceni középiskolás megkérdezése alapján kábítószer fogyasztási szokásaikról készítenek.

Összpontosítás

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum munkájáról szóló sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a június 26-ai drogellenes világnaphoz kapcsolódva 20-a és 27-e között rendezvénysorozatot tartanak Debrecenben. Egyebek mellett családi nap, szakmai konferencia, továbbképzés és vetélkedő keretében igyekeznek a probléma jelenlétére felhívni a szakemberek a figyelmet. A rendezvényeken a szenvedélybetegekkel és az éppen leszokóban lévőkkel is igyekeznek foglalkozni.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában