Helyi közélet

2014.06.11. 14:58

Demonstrálnak a Nagyerdő bekerítése ellen

Debrecen - Nem csak vonulnak, hanem aláírásokat is gyűjtenek a civilek szombat délután.

Debrecen - Nem csak vonulnak, hanem aláírásokat is gyűjtenek a civilek szombat délután.

Csendes, békés sétával tiltakoznak a civilek a Nagyerdő drótkerítéssel történő bekerítése ellen június 14-én szombaton 16 órától – jelentették be a szervezők szerdai sajtótájékoztatójukon.

Párkányiné Molnár Ibolya, a Nagyerdőért Összefogás Egyesület elnöke azt mondta, azért demonstrálnak, mert a kerítés mind minőségében, mind funkciójában ellentétes azzal, amit a parkerdő képvisel. – Az önkormányzattal folytatott tárgyalások részben eredmény nélkül zárultak. Azt ajánlották, hogy a kerítés elé sövényt ültetnek, ezt azonban nem tudjuk elfogadni, mivel a kerítés a helyén maradna – jelentette ki.

Párkányiné Molnár Ibolya közölte: a Civil Fórum Debrecen Egyesület, a Nagyerdőért Összefogás Egyesület és a Terepszemle Stúdió Egyesület aláírásokat is gyűjt a drótkerítés, s az elégtelen kommunikáció ellen, mivel – mint fogalmazott – az emberek megkérdezése nélkül döntött az önkormányzat a bekerítésről. Egyúttal felhívta arra is a figyelmet, hogy nem a parkerdőben létesített értékek ellen tiltakoznak.

A Nagyerdőért Összefogás Egyesület elnöke arról is beszámolt, hogy a szervezet működése óta szorgalmazzák a járőrszolgálat elindítását, erre azonban nem reagált a várost. Megjegyezte, hogy az önkormányzattal folytatott egyeztetések során nem láttak terveket arra vonatkozóan, hogy hogyan óvják meg a parkerdőben létrehozott értékeket.

Mint elhangzott, a civilek sétája szombaton az egyetemi villamosmegállóval szembeni kaputól indul, és a gyógyfürdő kerítésénél található kapunál ér véget.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában