Helyi közélet

2014.06.02. 09:54

Az orgonák napja

Debrecen - Az országos rendezvényhez Debrecen is csatlakozott.

Debrecen - Az országos rendezvényhez Debrecen is csatlakozott.

A Filharmónia Magyarország első ízben rendezte meg az OrgonaPont Fesztivált vasárnap, melynek célja, hogy az orgonát népszerűsítse, bemutatva mennyire sokoldalú a hangszer, s az azt körülvevő társművészetek. Az egész országot megmozgató programsorozathoz Debrecen is csatlakozott.

– A Filharmónia Magyarország négy nagy koncertet szervezett az evangélikus, római katolikus, református és zsidó vallás négy kiemelkedő templomában (Harka, Pécs, Debrecen, Budapest), melyhez kapcsolódóan a cívisváros számos programot kínált az érdeklődőknek, akik egyebek mellett rész vehettek a Lencsevégen a „Hangszerek királynője” című kiállításon, ahol osztrák orgonafotók mellett megtekintették a kistemplomi régi orgona sípjait. Ezt követően a Kölcsey Központban meghallgathatták a Debreceni Zenede orgona tanszakának hangversenyét, melyen a zenede azon két növendéke is játszott, akik nemrégiben egy országos orgonaversenyen első és második helyezést értek el.

Este a Református OrgonaPont Fesztiválkoncertjén dr. Karasszon Dezső orgonaművész előadását láthatták a Nagytemplomban, a rendezvénysorozatot pedig az Orgonák éjszakája zárta, ahol az érdeklődőknek lehetőségük nyílt a debreceni orgonák megismerésére, a hangszerek megszólaltatására – fogalmazott Sárosi Dániel orgonaművész, szervező.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában