Helyi közélet

2014.06.27. 16:56

Az Isten nélkül élőket szólítanák meg a nők

Debrecen - A református nőszövetség szerint az Úr munkáját láthatóvá kell tenni.

Debrecen - A református nőszövetség szerint az Úr munkáját láthatóvá kell tenni.Erdélyből, Felvidékről, Királyhágómellékről, Kárpátaljáról és Vajdaságból is érkeztek résztvevők a Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség 21. Egyházkerületi Konferenciája, amelynek Debrecen adott otthont. A találkozón összesen mintegy kétszázan vettek részt – tájékoztatott Buzás Borbála, a Tiszántúli Református Egyházkerület sajtóreferense.

A tanácskozás mottójául a Reformátusok Hetedik Világtalálkozójának jelmondatát – „Legyenek láthatóvá tetteid!” (90. zsoltár) – választották. Dr. Gaál Botondné dr. Czeglédy Mária, a Tiszántúli Református Egyházkerület Nőszövetségének elnöke kiemelte, ez határozza meg a nőszövetségek mindennapi munkáját, általuk Isten tettei megfoghatóvá, „életes gyakorlattá” váljanak saját életükben, gyülekezetükben és a társadalomban egyaránt.

A konferencián előadást tartott P. Tóthné Szakács Zita, országos elnök is. Hangsúlyozta, a mai társadalom legnagyobb hiányossága az Istennélküliség. Az Isten nélkül élő ember céltalan, míg az Istennel élő embernek, tartása van.

A keresztény ember tudja, hogy van kire támaszkodnia, ráadásul a keresztények egymásból is erőt tudnak meríteni. Isten munkálkodik bennünk, ő általunk cselekszik, így nem a mi jó cselekedeteinknek kell megnyilvánulni, hanem az Úr, általunk végzett munkáját kell láthatóvá tenni. Azt mondta, olyan programokat kell szervezni, ami vonzó a fiatal nők számára, hogy meg tudják szólítani azokat, akik Isten nélkül élnek.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában