Helyi közélet

2014.06.11. 19:20

Átölelték a saját iskolájukat

Debrecen - A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ csatlakozott a Nemzetközi Önkéntes Hét programsorozatához.

Debrecen - A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ csatlakozott a Nemzetközi Önkéntes Hét programsorozatához.

A közösségi akcióban a Debreceni Tankerület 27 általános és közép- iskolája, valamint 3 kollégiuma részéről, közel 5 ezer tanuló, pedagógus és civil támogató vett részt.

Az iskolák a civil szervezetekkel együttműködve, különböző programokat valósítottak meg, amelyeknek célja az önkéntes tevékenység népszerűsítése volt.

A tanulók a rendezvény során megismerkedtek a civil szervezetek munkájával, és ízelítőt kaptak az önkéntes tevékenységek társadalmi fontosságáról.

A nap során, a helyi igényekhez igazodva, intézményi szinten, közösségi, önkéntes akciók szerveződtek. Például: szemétszedés, virágültetés, parkosítás, játszótér takarítás, vetélkedők, könyvadomány gyűjtése erdélyi magyar tannyelvű iskoláknak, fotómontázs, molinókészítés, szeretet-ölelés, Öröm együtt a mozgás! címmel a látássérült és halmozottan fogyatékos gyermekek közös egymást segítő mozgása, „szeretetlánc” építés. A program végén a diákok, pedagógusok, együttműködő partnereikkel jelképesen megölelték az iskolájukat.

Ez a széleskörű összefogás felhívta a figyelmet arra, hogy a nevelés társadalmunk közös ügye.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában