Helyi közélet

2014.06.23. 14:40

20 millióra perli az államot

Debrecen - Az ítélkezési szünet végére részegyezség születhet ifj. Schönstein és az állam között.

Debrecen - Az ítélkezési szünet végére részegyezség születhet ifj. Schönstein és az állam között.

Az iratismertetéssel megkezdődött ifj. Schönstein Sándor a magyar állam ellen indított kártérítési pere hétfőn a Debreceni Járásbíróságon. A 36 éves fiatalember 19 millió 825 ezer forintra és annak kamatainak megtérítésére perli az államot, miután tavaly szeptemberben bizonyítottság hiányában jogerősen is felmentették a „Balla Irma gyilkosságként” ismertté vált büntetőügyben a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádja alól. Ifj. Schönstein két évet töltött előzetes letartóztatásban. Keresetében úgy érvelt, hogy emiatt vagyoni és nem vagyoni károsodást egyaránt elszenvedett. A vád – miszerint meggyilkolta édesanyját – lelki megrázkódtatást és idegi kimerülést okozott számára, továbbá a személyisége is megváltozott, többek között depresszívvé vált.

A magyar államot képviselő ügyvéd közölte: a nem vagyoni kárigény tekintetében peren kívüli részegyezség lehet a felek között. Ennek részleteit a nyári ítélkezési szünet végére dolgozzák ki. Mivel az eljárások iratait még nem volt alkalmuk megismerni, így az igény jogalapjáról egyelőre nem nyilatkozott.

- HBN -


Korábbi, kapcsolódó híreink

A vádbeszéd, a perbeszéd, valamint a vádlott utolsó szó jogán tett nyilatkozata után a Debreceni Ítélőtábla büntetőtanácsa megbeszélésre vonult vissza az Ifj. Schönstein Sándor ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádjával folyó büntetőeljárás csütörtöki nyilvános ülésén. tovább »

Felmentette ifj. Schönstein Sándort a Debreceni Törvényszék a megismételt elsőfokú eljárásban péntek délelőtt. tovább »

A vád és a védelem abban egyetértett, hogy az új eljárás nem hozott újdonságot. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában