Helyi közélet

2014.05.09. 14:31

Üléseztek a megyei képviselők

Debrecen - Gazdasági beszámolók, az önkormányzat 2013. évi zárszámadása, pályázati programokkal kapcsolatos előterjesztések egyaránt szerepeltek a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés pénteki ülésének napirendjén.

Debrecen - Gazdasági beszámolók, az önkormányzat 2013. évi zárszámadása, pályázati programokkal kapcsolatos előterjesztések egyaránt szerepeltek a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés pénteki ülésének napirendjén. A képviselők elé került két testvérmegyei megállapodás megkötésére vonatkozó tervezet, a romániai Kolozs megyével, illetve a Kelet-Kazahsztáni Régióval. Tárgyaltak a megyei területfejlesztési program előrehaladásáról és a társadalmi egyeztetés során érkezett véleményekről is. Utóbbiaknak március 10-ig kellett beérkezniük, a stratégiai tervezéséért felelős miniszter által elfogadott verzió 2014. július 31-ig készül el.

A testület meghallgatta a megye közbiztonságának helyzetéről és a határőrizet rendjéről szóló 2013. évi beszámolót. Dr. Gyurosovics József megyei rendőr-főkapitány úgy véli, a hivatalba lépésekor kitűzött célokat sikerült elérni, a megye közbiztonsági helyzete az elmúlt tíz év legkedvezőbb mutatóival jellemezhető. Az ülésen jelen lévő Papp Károly országos rendőrfőkapitány megerősítette: Hajdú-Biharban érzékelhető a javulás.

HBN


Debrecen - Megyei közgyűlés előtt számolt be a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.


Debrecen - A kazah-magyar barátság jegyében fogant az a tervezet, mely testvérmegyei megállapodás megkötéséről szól Hajdú-Bihar és a Kelet-Kazahsztáni Régió között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában