Sport

2017.02.08. 08:34

Nem pihennek a debreceni bowlingosok

Debrecen - Ezen a hétvégén játssza osztályozó mérkőzéseit a Szuperligába jutásért a Cívis Bowling Team. Szombaton hazai pályán Tiszaújvárosban fogadja az idén a legfelsőbb osztályból kiesett GLOW B" csapatát, másnap pedig Budapesten mérkőznek meg a felek.

Debrecen - Ezen a hétvégén játssza osztályozó mérkőzéseit a Szuperligába jutásért a Cívis Bowling Team.

Szombaton hazai pályán Tiszaújvárosban fogadja az idén a legfelsőbb osztályból kiesett GLOW B" csapatát, másnap pedig Budapesten mérkőznek meg a felek.

A győzelemhez 2 mérkőzést kell megnyerni, a győztes a következő idényben a felsőbb osztályban szerepelhet.

Még eme nagyon fontos mérkőzés előtt a Cívis Egyesület két versenyzője is képviselte a város színeit országos versenyeken:

Elsőként Ábrók Andrea vett részt a tavalyi év legjobban szereplő versenyzőinek részére kiírt Mesterek Tornáján Budapesten. 11. ranglistahelyezésének köszönhetően kapott meghívást az eseményre. Az NB1-ben is listavezető sportolónő kiválóan helyt állt a válogatottakkal teletűzdelt mezőnyben, és végül 6. helyen zárt.

Múlt hétvégén pedig Székesfehérváron lépett pályára az egyesület 2 versenyzője az év első pontszerző versenyén, a Pin s kupán.

Ábrók Andrea újfent 6. helyen végzett a hölgyek versenyében, ha lehet még erősebb mezőnyben mint az előző alkalommal, az összes A kategóriás indulót tekintve tekintve 33. lett, így a B kategóriában folytathatta a küzdelmeket.

Tolnai Tibor egyetlen helyezéssel maradt le az A kategória középdöntőjéről, mivel 25. helyen zárta a selejtezőt, így ő is a B mezőnyben folytathatta tovább.

Ott mindketten bejutottak a középdöntőből az elődöntőbe, ahol Andreának véget is ért a verseny, 7. helyen végzett.

A Cívis Egyesület másik versenyzője Tolnai Tibor viszont döntőt játszhatott, és végül megszerezte a győzelmet, különösen a fináléban nyújtva meggyőző teljesítményt, a 3 sorozatban dobott 580 pontja az A döntőben is jó helyezést ért volna.

Az osztályozó mérkőzést ennek fényében optimistán várja a Cívis Bowling Team, amely megpróbálja elérni azt ami még nem sikerült debreceni csapatnak: a magyar bowling sport legfelső osztályában játsszon a következő szezonban.

- Cívis Bowling Team -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!