Helyi közélet

2014.05.22. 19:00

Újabb lapok a veretes könyvben

Berettyóújfalu - Felújított gyermekorvosi rendelőt kapott Berettyóújfalu a „születésnapjára”.

Berettyóújfalu - Felújított gyermekorvosi rendelőt kapott Berettyóújfalu a „születésnapjára”.– A város történelmének két időszámítása van, egy Trianon előtti, és egy azt követő. Újfalu az első világháború után fejlődésnek indult, a Gróf Tisza István Kórházzal szemben álló kúria először a Bihar megyei vitézi rend, majd dr. Győrei István, a kórház egykori orvosának székhelye lett – idézte fel a gyermek háziorvosi rendelő történetét Vitányi István országgyűlési képviselő csütörtökön, annak átadását megelőzően. – A gyermekorvosi szolgálat helyben 2000 gyermeket lát el, de a környező településekről is sokan érkeznek a rendelőbe, így az orvosok 3300 gyerek ellátásáról gondoskodnak, immár méltó körülmények között, hiszen az épület teljes rekonstrukcióját elvégezték, a megfelelő környezet pedig fél gyógyulást jelent – hangsúlyozta a képviselő, amit követően a történelmi egyházak képviselői megáldották a rendelőt.

A közösségért tesznek

Muraközi István polgármester a Makk Kálmán Moziban tartott ünnepi testületi ülésen hangsúlyozta, a jeles események, sorsfordulók arra ösztönzik az egybegyűlteket, hogy kihasználva a közösségi alkalmat visszatekintsenek a hátrahagyott hetekre, hónapokra. – Így van ez valamennyi város napja alkalmával. Összegyűltünk, hogy megemlékezzünk őseinkről, számot adjunk az elmúlt évünkről, elismerjük azon földijeink munkásságát, akik sokat tettek és tesznek mindannyiunkért. A város olyan, mint egy veretes könyv, amelyből olvasni lehet. Lapjai a házak, az utcák és a terek a parkokkal, a szobrokkal, az emléktáblákkal. Egy-egy kimagasló egyéni teljesítmény, egy egész közösséget kell, hogy eredményekre sarkalljon, így az utánunk jövőknek is lesz mire és kire emlékezniük – húzta alá a város első embere.

HBN-SZM


A díjazottak

Dr. Csatári Bálint – Berettyóújfalu díszpolgára

Dr. Lingvay Csaba – Báthory Gábor-díj

Bajnóca Néptáncegyüttes – Báthory Gábor-díj

Czirjákné Hajzer Ilona – Fehér Istvánné-díj

Nagyné Makra Erzsébet – Fehér Istvánné-díj

Ungai János – Kabos Endre-kitüntetés

Kovács Lászlóné – Fráter László-díj

Szabó Dorina – „Jó tanuló, jó sportoló”

Elismerő emléklap

50 éves aktív tevékenység: Dr. Schwanner István

40 éves aktív tevékenység: Tikász Lajosné

Balogh Mária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában