Helyi közélet

2014.05.28. 11:33

Többet költünk élelmiszerre

Debrecen - Erősödik a fogyasztói bizalom, és hatása tükröződik az eladásokban is.

Debrecen - Erősödik a fogyasztói bizalom, és hatása tükröződik az eladásokban is.Két éves csökkenés után újra nőtt mennyiségben is az élelmiszer- és vegyiáru-kiskereskedelem forgalma Magyarországon; az idei első negyedév során 1,6 százalékkal több árut adtak el a boltok, mint tavaly január-márciusban.

Trendforduló?

Ezzel egy időben értéket tekintve a forgalom 3,5 százalékkal nőtt, ami Európában az egyik legjelentősebb mértékű javulás. Az élelmiszerek, háztartási vegyiáruk és kozmetikumok fogyasztói átlagára 1,9 százalékkal nőtt. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat „Growthreporter” című, negyedévenkénti európai elemzése. Legutóbb 2011. negyedik negyedéve során nőtt a bolti eladás mennyiség szempontjából hazánkban: akkor 1,4 százalékkal, negyedéves összehasonlítást tekintve. Utána a mélypontot a 2012. évi negyedik negyedév jelentette, mínusz 4,6 százalékkal. Ezt követően tavaly az első negyedév során a negatív mutató kezdett egyre kisebb lenni. Idén pedig, az első három hónapban újra pluszt tartalmaz a Nielsen Kiskereskedelmi Indexe a mennyiségi forgalomnál. A legnagyobb mértékű javulást Dánia, Magyarország és Svájc érte el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában