Helyi közélet

2014.05.10. 16:10

„Tessék angyalom, ezer!”

Debrecen - Sokan vannak, de nem elegen – kesergett az árus a vásári forgatag láttán.

Debrecen - Sokan vannak, de nem elegen – kesergett az árus a vásári forgatag láttán.

Abból is látszik, hogy mennyire ráértek szombaton a déli órákban a nagyvásár árusai, hogy egyikük még a Napló tudósítóját is adóellenőrnek nézte.

Illik alkudni

Noha a szervezők a hétvégén csaknem negyedmillió látogatót vártak a nagyvásárba, a szombat délelőtti forgalom (talán azért is, mert munkanap volt) a kereskedők által vártnál gyengébbre sikeredett. „Tessék angyalom, csak ezer a pizsama! Nyolcszáz bátyja, de hatszázért viheti!” – biztatta a testes asszonyság az idősödő urat és a kezét szorongató pici lányt, aki minden bizonnyal az unokája lehetett. A hálóruha azonban ezúttal a zacskóban maradt. Nem úgy, mint az a fekete kötény, melyet minden bizonnyal férfiaknak szánt a készítője, hiszen a következő felirat díszelgett rajta: Az én feleségem egy főnyeremény! Meg is ütöttem…

Csak tíz centit

A vásári forgatag kellős közepén két kereskedő is arról panaszkodott, hogy ha már egyszer a rendezők 80 ezer forintot elkérnek tőlük azért a hat méternyi területért (plusz az autó), két stand között igazán hagyhatnának legalább tíz centiméternyi helyet, hogy ne kelljen a szomszédokkal ölre menni a helyért. Kicsit odébb a régi idők vására jelentett némi felüdülést a „ruhahegyek” látványába belefáradt vándornak, aki a kézműves sajtoktól a házi lepcsánkán át a kemencéslepényig számos finomságból meríthetett erőt a folytatáshoz.

HBN-PA


Debrecen - Alaposan megváltozik több helyi buszjárat útvonala a hétvégi nagyvásár miatt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában