Helyi közélet

2014.05.17. 11:53

Társadalmi munkában épült

Debrecen - A megyeszékhely első iskolai strandröplabdapályáját adták át péntek délután.

Debrecen - A megyeszékhely első iskolai strandröplabdapályáját adták át péntek délután.

A korábbi salakos felület helyén alakították ki azt a strandröplabdapályát, amelyet péntek délután adtak át a Debreceni Bolyai János Általános Iskolában. – Egy 16-szor 8 méteres pályát építettünk, amelynek egyedül a kifutója nem szabványos – mondta el lapunknak Szombathy András, az iskola pedagógusa, a megyei röplabdaszövetség elnöke. Hangsúlyozta, hogy pénzügyi támogatás nélkül, társadalmi munkában zajlott az építkezés. A homokot például a Debreceni Intézményműködtető Központtól és a tüzépektől kapták, ingyen.

A pályára elsősorban azért volt szükség, mert a mindennapi testnevelés bevezetése után nem volt elég pálya a sportolásra, az új felülettel viszont bővült a lehetőségek száma. A szakember azt mondta, a röplabda szabadtéri változatával a pálya révén a diákolimpiák élmezőnyét is megcélozhatják a diákok és az iskola, amely egyébként az Eötvös DSE bázisiskolájának számít.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában