Helyi közélet

2014.05.26. 16:16

Öt évet nyert a visszaeső

Debrecen - Vascsővel támadt a sértettre az első fokon életfogytiglanit kapó S. Csaba.

Debrecen - Vascsővel támadt a sértettre az első fokon életfogytiglanit kapó S. Csaba.

Megváltoztatta a Debreceni Ítélőtábla (DIT) az első fokon eljáró bíróság S. Csaba ügyében hozott ítéletét. Az életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt vádlott feltételes szabadságra bocsátásának legkorábbi időpontját 20 évben határozta meg dr. Elek Balázs büntetőtanácsa, egyebekben azonban helyben hagyta a Debreceni Törvényszék ítéletét – tájékoztatott Berényiné Fórizs Ildikó, a DIT sajtószóvivője.

A bírósági tényállás szerint az erősen ittas állapotban lévő vádlott 2012 júniusában az esti órákban megjelent a sértett debreceni házánál. S. Csaba az ajtót nyitó sértettet előzetes szóváltás nélkül, a nála lévő vasrúddal legalább nyolc alkalommal megütötte. A sértett testi sérülései maradandó fogyatékosság, súlyos egészségromlás nélkül meggyógyultak, a támadás azonban pszichotraumatikus élményt jelentett számára.

Az első fokon eljáró bíróság S. Csabát tettéért emberölés bűntettének kísérlete miatt, mint erőszakos, többszörös visszaesőt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A bíróság a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 25 évben határozta meg.

A másodfokon eljáró büntetőtanács azonban utóbbit 20 évre módosította. Az indoklás során elhangzott: noha S. Csaba erőszakos, többszörösen visszaeső elkövető, a 2012 júniusában elkövetett cselekménye emberölés kísérlete volt, ezért szabadulhat öt évvel korábban feltételesen szabadságra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában