Helyi közélet

2014.05.28. 17:45

Napirenden a közrend és a közbiztonság

Püspökladány - Csütörtökön délelőtt 9 órakor kezdődik a püspökladányi képviselőtestület ülése a Városházán.

Püspökladány - Csütörtökön délelőtt 9 órakor kezdődik a püspökladányi képviselőtestület ülése a Városházán.

Alapvetően stabil a település közbiztonsági helyzete, sok tekintetben javult a közrend, közbiztonság Püspökladányban – ez derül ki a települési önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésére készített rendőrségi beszámolóból. Csökkent a testi sértések száma, kevesebb a lopás, a lakásbetörés és a vagyon elleni erőszakos bűncselekmény, valamint ugyancsak kevesebb a lakosság biztonságérzetét jelentősen befolyásoló, közterületeken, nyilvános helyeken elkövetett bűncselekmények száma. Több viszont a garázdaság.

A rendőrkapitányság nyomozás eredményességi mutatója jelentősen emelkedett – a 2012-es 39,8 százalékról 2013-ban 57 százalékra. A rablások esetében 100 százalékos, a testi sértésekében 81,9 százalékos, a garázdaságokéban 80,6 százalékos a felderített ügyek aránya. Visszaesett a közlekedési bűncselekmények száma. A kapitányság területén 163 közlekedési baleset történt 2013-ban. Kis mértékben emelkedett a sérüléssel járó események száma. Hárman veszítették életüket közutakon 2013-ban. Ez a szám 2012-ben 4 volt. Kevesebb a szerencsétlenség a főutakon, míg a település belterületén növekedés mutatkozik.

Ugyancsak napirenden lesz az orvosi ügyelet 2013. évi tevékenységéről szóló beszámoló. Ebből kiolvasható, hogy a tevékenységet ellátó gazdasági társaság a múlt évben is a korábbi esztendők gyakorlatának megfelelően sikeresen biztosította a lakosság hatékony és magas színvonalú orvosi ügyeleti alapellátását.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában