Helyi közélet

2014.05.13. 11:21

Milliárdok nyomában

Debrecen - A leggazdagabbnak tartott hajdú-bihariak mind a Napló TOP 100 Klub tagjai.

Debrecen - A leggazdagabbnak tartott hajdú-bihariak mind a Napló TOP 100 Klub tagjai.A 100 leggazdagabb 2014” című (a Napi.hu által összeállított) kiadványban megyénkből több új arc is feltűnik, ráadásul igencsak előkelő helyen.

A víziszárnyas-piacon európai mértékkel mérve is meghatározó Tranzit-Ker Zrt.-t tulajdonló Szabó Miklós és családja az országos rangsor 28. helyét foglalja el, 20 milliárd forintra becsült vagyonával. Az ország legrégebbi baromfitenyésztő dinasztiájaként ismert Bárány László és családja 17 milliárd forintra taksált vagyonával a 36. a listán, míg az elmúlt években a leggazdagabb hajdú-biharinak bizonyult Boros József (15,3 milliárd forinttal) a 39. helyen végzett a leggazdagabb magyarok TOP100-as klubjában.

Ők azok, akik a válságos nemzetközi és hazai gazdasági környezet ellenére is képesek voltak erősíteni az általuk tulajdonolt cégcsoportok piaci pozícióit, és persze ezzel a vagyonuk is gyarapodott. Igaz, ők (mint a Naplónak elmondták) fenntartással kezelik az efféle listákat, hiszen valójában cégvagyonokról van szó, és nem arról, hogy tízmilliárdokat őrizgetnének a családi ház páncélszekrényében.

HBN-PA


Hajdú-Bihar - A megye legmódosabb embereinek a vállalkozásait nemzetközi szinten is jegyzik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában