Helyi közélet

2014.05.23. 07:59

Lepecsételte debreceni pályafutását a karnagy

Debrecen - Magasra tette a lécet a csütörtöki esti hangversennyel búcsúzó Pad Zoltán.

Debrecen - Magasra tette a lécet a csütörtöki esti hangversennyel búcsúzó Pad Zoltán.

Amikor 2009 augusztusában átvette a Debreceni Kodály Kórus vezető posztját az akkor még mindössze 29 éves Pad Zoltán, kevesen gondolták volna, hogy az együttes három évvel később nemcsak a Prima-díjnak örülhet, de egy történelmi jelentőségű fellépésnek is Katarban.

Az elmúlt öt év sikereinek sorából kiemelhetnénk azonban a számtalan ősbemutató mellett a 2014-es, a világhírű Ennio Morriconéval közös koncertkörutat is. Ám, ahogyan az egy ilyen lendületes és ambiciózus karnagy esetében történni szokott, a fejlődés, az új kihívások keresése elkerülhetetlen. Így, amikor kiírták a Magyar Rádió Énekkarának vezetésére a pályázatot, elindult, s el is nyerte a megtisztelő pozíciót.

Csütörtök este Scsedrin: A lepecsételt angyalának vezénylésével búcsúzott a cívisvárosi közönségtől Pad Zoltán a Szent Anna székesegyházban. A Kodály Kórus vezetői posztjára szóló pályázatot már kiírták, eredménye augusztus végére várható.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában