Helyi közélet

2014.05.28. 18:56

Kalandozás a műfajok között

Debrecen - Régi–új helyen várja a színház szerelmeseit a Debreceni Nyári Színházi Esték júniusban.

Debrecen - Régi–új helyen várja a színház szerelmeseit a Debreceni Nyári Színházi Esték júniusban.

– A Nagyerdőn ünnepelheti 20. jubileumi születésnapját a Debreceni Nyári Színházi Esték. – Összesen húsz színházi és húsz egyéb kulturális programmal készülünk a rendezvényre – fogalmazott Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

Székelyfonó, 1950

Mint elmondta, a helyszín egyben régi és új, mivel a szabadtéri színpad évtizedeken keresztül várta a tartalmas kikapcsolódásra vágyókat. – A színpadot 1950-ben avatták fel Kodály Zoltán Székelyfonó című művével. A Csenki Imre által rendezett előadáson maga a zeneszerző is megjelent – elevenítette fel a színpad történetét az igazgató.

Hangsúlyozta, a nyári színházi esték idei repertoárjában a legkülönbözőbb műfajok kiválóságai szórakoztatják a közönséget. – Olyan sztárok garantálják az önfeledt szórakozást, mint például Udvaros Dorottya, Oroszlán Szonja, Détár Enikő, Nagy Sándor vagy a L’art Pour L’art Társulat – sorolta az ismert neveket.

Debrecen részévé válik

Az ügyvezető felidézte: a nyári színházi esték húsz évvel ezelőtt, amatőr színjátszó csoportok bemutatkozásával indult, de már 1994-ben, négy estén, mintegy ezer néző volt kíváncsi Mrozek Örvendetes esemény című komédiájára. – A rendezvényt a városháza udvarán tartottuk, majd miután az kinőtte a helyszínt, 2005-től a sorozat újabb terepe a Debreceni Református Hittudományi Egyetem udvara lett, egészen mostanáig – hangoztatta. Hozzáfűzte, a nagyerdei színpad újra Debrecen szerves részévé szeretne válni, újbóli megnyitására pedig olyan gálaműsorral készülnek, amelyben neves előadókkal, különböző műfajok között kalandozhat a közönség.

HBN-SZM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában