Helyi közélet

2014.05.14. 19:08

Hogyan lett a sövényből drót?

Debrecen - Élesedik a vita a civilek és a város között a Nagyerdő parkerdei részének bekerítéséről.

Debrecen - Élesedik a vita a civilek és a város között a Nagyerdő parkerdei részének bekerítéséről.

A Nagyerdőben jelenleg készülő építmények megvédésének szándékával egyetértünk, azzal azonban továbbra sem, hogy ezt egy igénytelen drótkerítéssel és arra itt-ott felfuttatott borostyánnal teszik - jelentette ki a helyszínen tartott sajtótájékoztatón a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke. Dr. Gondola Zsolt hangsúlyozta, hogy akkor amikor ezen beruházás elindításáról tavaly szavazott a közgyűlés, a határozatban az szerepelt, hogy a Békás-tó környékét sövénykerítéssel veszik körbe, „fémkerítésről szó sem volt!”

Sikertelen egyeztetés

Az 1700 méter hosszú kerítés építésének kezdetén több helyi civil szervezet is kifejezte, hogy olyan élő növényekből álló magas sövényt szeretnének, amely egyrészt erősebb és szebb, másrészt az élővilágnak is sokkal kedvezőbb, mint az acélháló.

Ezért egyeztetést kezdtek a beruházó önkormányzattal. A zárt ajtók mögött tartott két tárgyalás azonban nem vezetett eredményre.

Dr. Gondola Zsolt arról is beszámolt, hogy kedden ismét beszéltek Papp László alpolgármesterrel, aki azt mondta, hogy a menet közben nagyrészt elkészült drótkerítés elé egy cserjesort ültetnének. A civilek ezt sem tudják elfogadni.

HBN-OCs


Debrecen - Debrecen önkormányzata számára kiemelt jelentőséggel bír a parkerdő felújítását követően létrejövő értékek hosszú távú védelme és megőrzése.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában