Helyi közélet

2014.05.14. 07:56

Hetven tonna hulladék

Balmazújváros - Az új kukákat csak azok kaphatják meg, akinek nincs lejárt tartozásuk.

Balmazújváros - Az új kukákat csak azok kaphatják meg, akinek nincs lejárt tartozásuk.Elfogadta a település képviselő-testülete április 28-ai ülésén a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Kft. beszámolóját. Ebből az derül ki, hogy a településről elszállított kommunális szemét mennyisége körülbelül 65-70 tonna hetente. A város 21 szelektív hulladékgyűjtő szigetét jelenleg hetente kétszer (kedden a papírt és műanyagot, csütörtökön az üveget) ürítik.

Beszédes adatok

Az adatok szerint papírból 542 ezer 833 kilogrammot, műanyagból 113 ezer 263 kilogrammot, üvegből pedig 118 ezer 080 kilogrammot szállítottak el a társaság 14 hajdúsági települést magába foglaló működési területéről. Összességében mindhárom hulladéktípusból többet szállítottak el, mint az előző évben.

Németh Balázs területi referens azt írja a dokumentumban, hogy a szelektíven begyűjtött anyagokat kézzel újraválogatják, majd a másodnyersanyagot újraértékesítik.

A hulladéklerakó telepen mintegy 850 ezer köbméter hulladékot lehet elhelyezni, amiből 350 ezer köbmétert töltöttek meg.

Eközben május 5-től átvehetik az ingatlantulajdonosok Balmazújvárosban a szelektív gyűjtőedényeket. Az egyikbe a műanyag flakonokat, míg a másikba a zöld hulladékokat gyűjthetik a lakosok. A kukákat azonban csak akkor kapják meg az ügyfelek, ha nincs tartozásuk a HHG felé. A szolgáltatás a lakossági tájékoztatás szerint június elején indul.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában