Helyi közélet

2014.05.19. 16:51

Eső után csak harckocsival

Debrecen - Szilárd burkolat hiányában hatalmas pocsolyákban gyűlik össze a víz a Júlia-telep mélyebb részein.

Debrecen - Szilárd burkolat hiányában hatalmas pocsolyákban gyűlik össze a víz a Júlia-telep mélyebb részein.Amikor gyalog megérkeztem a Sámsoni út külső részéhez közeli Kőrösi Csoma Sándor utcába épp egy autó ment el mellettem. A mély gödrökben összegyűlt esővíz a jármű oldalát mosta, talán be is folyt az utastérbe. A sáros lé hullámai és fröccsenése a járókelők cipőjét, ruháját veszélyeztette.

A 32. számú ház lakói azzal fogadtak, hogy ez nagyobb esők után megszokott jelenség arrafelé, a víz a mélyebb részeken megáll. Az onnan nyíló Vályi Nagy Tibor utca azon részén talán még rosszabb a helyzet mint a Kőrösin. Körülbelül 15 méter hosszú és szinte az utca teljes szélességében terpeszkedő pocsolya fogadja az arra járót. Biztonságosan közlekedni csak harci járművel, esetleg terepjáróval lehet.

Szélesíteni kellene

Szabó Balázs elmondta: a környék lakói között szinte teljes egyetértés van abban, hogy vízelvezetés és aszfaltos út kellene. Az önkormányzat ehhez az utcák szélesítését, a kerítések beljebb rakását kéri. Ennek azonban csak kevesen akarnak eleget tenni, ő az egyik kivétel.

Szilágyi Lászlóné ezt azzal egészítette ki, hogy a fejlesztéshez a Kőrösi Csoma Sándor utcában a mostani 10 méterhez képest 16 méter, a Vályi Nagy Tiboron pedig 12 méter lenne szükséges.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában