Helyi közélet

2014.05.28. 10:09

És a számla hol marad?

Debrecen - Vándorcirkusz és könyvkötő is fennakadt az adóellenőrök hálóján.

Debrecen - Vándorcirkusz és könyvkötő is fennakadt az adóellenőrök hálóján.Vándorcirkuszt, könyvkötőt, fodrászokat, kozmetikusokat, taxisokat és húsvéti ünnephez kötődő, szezonális termékeket árusítókat is ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavasszal. A hathetes akció idején az Észak-alföldi régióban több mint ezer ellenőrzésből szinte minden ötödiknél feltártak valamilyen szabálytalanságot. A várható mulasztási bírság összege meghaladja a 26 millió forintot.

Javult a fegyelem

Valamelyest javult az adózási fegyelem, főként a nyugta- és számlaadás terén. A javulás vélhetőleg az online pénztárgép használatából, illetve annak fokozott ellenőrzéséből is ered, mivel a rendszer kevesebb lehetőséget ad a jövedelem eltitkolására. Vizsgálták továbbá a foglalkoztatás szabályosságát, az áruk eredetét, valamint az adószám nélküli tevékenységet. A hivatal több esetben a társhatóságokkal közösen ellenőrzött. A NAV az ellenőrzött taxisok több mint kétharmadánál, az e-kereskedelemben résztvevők majdnem felénél tapasztalt szabálytalanságot. A szépségiparban tevékenykedők ellenőrzése is magas mulasztási arányt mutat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában