Helyi közélet

2014.05.26. 14:02

Emelkedhet az életszínvonal

Debrecen – Elsőként a támogatások, a fejlesztési lehetőségek. Hatalmas összegek áramlottak ide, ezek által fejlődött Magyarország. Másodikként az üzleti világ egyszerűsödése – mondta Ábrahám László, a National Instruments Hungary Kft. ügyvezetője.

Debrecen – Elsőként a támogatások, a fejlesztési lehetőségek. Hatalmas összegek áramlottak ide, ezek által fejlődött Magyarország. Másodikként az üzleti világ egyszerűsödése – mondta Ábrahám László, a National Instruments Hungary Kft. ügyvezetője. Mint említette, egyszerűsödött a papírmunka, az adminisztráció, munkahelyek jöttek létre.

– Harmadsorban további lehetőséget látok az unióban, például az oktatás, kutatás fejlesztésére nagy pénzeket adhatnak. Mindez visszahat a gazdaságra, több álláshely lesz, miáltal emelkedhet az életszínvonal – mutatott rá a cégvezető.

HBN


Debrecen – Fiatal koromban Nyugat-Európa megismerése a „vasfüggöny” miatt vágyálom volt. Amióta 10 éve tagjai lettünk az Európai Uniónak, elérhető közelségbe kerültek olyan korábban nagyon távolinak tetsző helyek mint például Párizs, Róma – jelentette ki kérdésünkre Papp József helytörténeti kutató.


Debrecen – A lehetőségek a csatlakozással kiszélesedtek mind az egyéneknek, mind a vállalkozásoknak, de csak azoknak kedvez ez, akik ki tudják használni. Ebben viszont nagy a lemaradásunk, bár sokan inkább az uniót szidják, és nem veszik észre, hogy mi nem vagyunk elég felkészültek, illetve versenyképesek – felelte Miklóssy Ferenc, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke.


Debrecen – Szerintem ez nem az a közösség, ahová annak idején annyira be akartunk jutni. Bevallom őszintén, sokkal többet vártam a tagságunktól, ettől függetlenül nem kérdés, hogy ide tartozunk és benne kell lennünk az Európai Unióban – válaszolta a Naplónak Makray Balázs, a DVSC női kézilabdacsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője.


Debrecen - A szabadság, a szabad határátlépés – vágta rá Asbóth Anikó, a debreceni Vojtina Bábszínház igazgatója, megjegyezve: ez biztosan generációs dolog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában