Helyi közélet

2014.05.12. 13:41

Egyéves a Nánási Portéka

Hajdúnánás - Első születésnapját ünnepelte Nánás első márkája, a Nánási Portéka. Ebből az alkalomból a hajdúnánási Termelői Piacon termékbemutatókkal és kóstoltatással várták a piacra látogatókat május 3-án.

Hajdúnánás - Első születésnapját ünnepelte Nánás első márkája, a Nánási Portéka. Ebből az alkalomból a hajdúnánási Termelői Piacon termékbemutatókkal és kóstoltatással várták a piacra látogatókat május 3-án.

Egy évvel ezelőtt azzal a nem titkolt szándékkal nyitotta meg kapuit a Nánási Termelői Piac, hogy lehetőséget kapjanak a helyi termelők az általuk megtermelt áruk közvetlenül a fogyasztókhoz történő eljuttatására. A 2013-ban pályázati fejlesztések útján végbement változásoknak köszönhetően új, egységes pavilonok és szebb környezet várja a látogatókat, de talán a legnagyobb változást a piac azon szeglete jelzi, ahol a Nánási Portéka védjegyet használó termelőkkel találkozhatnak a vásárlók. Ezen a közel 500 négyzetméter nagyságú, felújított, elkülönített területen árulhatják a kizárólag helyi termésű, helyi készítésű portékáikat a hajdúnánási termelők.

A születésnapi alkalomra, ha lehetett, még nagyobb választékkal készültek a helyi termelők. Mindenki próbált kedveskedni, kedvében járni a vásárlóknak azzal, hogy kóstoltatás keretében megismertessék a piac legfinomabb kolbászait, szalonnáit, vagy éppen mézes jellegű süteményeiket. A termelők mellett természetesen a közmunkaprogram dolgozói által előállított, a szociális szövetkezet termékeit is megkóstolhatták az érdeklődök.

- Mint minden kezdet, új helyzet megszokása nehéz, így a Termelői Piacot is sok helybéli kétkedve fogadta. Azt gondolom, ennyi idő távlatából elmondhatjuk, hogy nem volt igazuk, hiszen ma már egyre több tudatos vásárló van városunkban is, akik minőségi és helyben előállított termékeket, ételeket tesznek le a család asztalára. – kezdte ünnepi köszöntőjét a termelői piac vezetője. Fűz Andrásné elmondta, hogy jelenleg 45 termelőt tudhatnak magukénak, akik védjegyhasználók és nem utolsó sorban az is jelzi a sikert, hogy minden pavilon foglalt, ahol Nánási Portéka termék árusítható.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában