Helyi közélet

2014.05.09. 17:26

Drága, de lesz csatorna

Pocsaj, Esztár - Szeptemberben kezdődik a szennyvízhálózat kiépítése Pocsajban és Esztárban.

Pocsaj, Esztár - Szeptemberben kezdődik a szennyvízhálózat kiépítése Pocsajban és Esztárban.Jövő őszre a jelenlegi nulla százalékról körülbelül 70 százalékra emelkedhet a csatornázottság szintje a 2800 lakosú Pocsajban és a szomszédos 1450 lakosú Esztárban, miután aláírták a szennyvízhálózat kiépítésére vonatkozó szerződést a kivitelezővel pénteken. Az elsősorban uniós pénzből készülő munka a tervek szerint jövő szeptemberre készül el - közölte Pocsaj polgármestere.

Kecskés Gyula elmondta: a helyieknek ingatlanonként csaknem 250 ezer forintot kell fizetni. Mivel ez meglehetősen nagy összeg, a pénzt az egyik lakástakarékpénztáron keresztül már három éve, 1980 forintos havi részletekben gyűjtik a lakosok. A teljes törlesztési idő nyolc év.

A fizetési hajlandóság „kívánni valókat hagy maga után”, vagyis az érintetteknek alig a fele tesz eleget kötelezettségének. A nem csatlakozókkal szemben a törvény úgynevezett „talajterhelési díj” kivetését teszi lehetővé.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában