Helyi közélet

2014.05.19. 17:37

Dobogósok a megyei elsősegélynyújtók

Hajdú-Bihar - Az elmúlt tíz év legjobb eredményével tértek haza a Hajdú-Bihar megyei csapatok a Magyar Vöröskereszt Országos elsősegélynyújtó versenyéről Nyíregyházáról.

Hajdú-Bihar - Az elmúlt tíz év legjobb eredményével tértek haza a Hajdú-Bihar megyei csapatok a Magyar Vöröskereszt Országos elsősegélynyújtó versenyéről Nyíregyházáról.

Második helyezést ért el korcsoportjában a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának általános iskolás csapata a 43. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen május 17-én Nyíregyházán. A dobogó második fokára léphettek a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának versenyzői is, akik felnőtt kategóriában indultak. A középiskolások mezőnyében a harmadik legjobbnak járó díjjal tért haza a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma.

Az elmúlt tíz évben először végzett élvonalban mindhárom korcsoport a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetétől érkező csapatok közül. Mint korábban írtuk, a felmenőrendszerű versenyre az ország megyei elsősegélynyújtó versenyeinek első helyezettjei jutottak be.

Új helyzetekben

Remek csapatmunkában dolgozott, jól felismerte a helyzeteket és az eseteket a három csapat. Minimális pontszámot vesztettek; 21 állomáson és a 8 balesetet imitáló kárhelyen kellett feladatokat teljesíteniük. Az időjárás sem volt kegyes hozzájuk, esős, szeles időben nyújtottak elsősegélyt.

Már-már hagyomány, hogy összetett, bonyolult baleseti szituációkkal várják a versenyzőket, ám idén új helyzetekkel fogadták őket. Siketnéma emberrel kellett kommunikálni az egyik kárhelyen, egy másikon tömegverekedés utáni állapot várta a versenyzőket, és együtt kellett működnie a három – össze nem szokott – megyei csapatnak.

- Magyar Vöröskereszt Hajdú Bihar Megyei Szervezete -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában