Helyi közélet

2014.05.12. 08:44

Állóképeket mozgósítók

Debrecen - Az animáció folytonos fejlődést követel alkotójától.

Debrecen - Az animáció folytonos fejlődést követel alkotójától.– Az életnek a fontos részeit nem vesszük észre soha, pedig el lehetne azt is képzelni, hogy egy ember meghal azért, hogy megszülethessünk, ha valóban igaz: a lelkek cserélődnek a testekben – ezt gondolta át és fordította képregénynyelvre Szentesi Imre Balázs a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola 21 éves tanulója. A Torta című képregénye Kubik nevű bábjával együtt június 16-áig megtekinthető a Vojtina Bábszínházban, ahol idén negyedik alkalommal bocsátották próbaidőre a jelmez- és díszlettervező, valamint a mozgókép- és animációkészítő szakos ifjú művészek alkotásait.

– A bábom egy színes egyéniség, de körülötte minden szürke, biztosan van jelentősége annak, hogy épp ilyet gondoltam ki, de ezeket általában csak később tudom értelmezni – mondta az alkalmazott fotográfus szakmát már elsajátított fiatalember, aki a jelen képzése mellett azért küzd, hogy bekerüljön az Iparművészeti Egyetem animációkészítő szakán évet kezdő 12 fő közé.

A harmadik felvételi fordulón túl, most 26 emberrel versenyez. – Nagyon fontos, hogy az ember ki tudjon fejezni valamit. Még ha nem is teljesen a saját történetem, hiszen sokan dolgozunk egyszerre egy ilyen kisfilmen, akkor is létrehozunk valami jelentést – teszi hozzá.

Aki animációalkotásba fog, hamar ráébred, hogy egyedül nem tudja megvalósítani az elképzeléseit, annyira hosszadalmas munka – tudtuk meg. Nagyobb stúdióknál 1200 ember dolgozik egy videón. A stáblistát sosem nézzük végig, pedig ott az is fel van írva, aki a kávét hozta, mert fontos szerepe volt.

További részletek a Napló mai számában és a naplo.hu-n.

HBN-HABE


Debrecen - Próbaidő címmel megnyílt a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola hallgatóinak tárlata a Vojtina Bábszínházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában