Helyi közélet

2014.05.08. 17:45

A védelem kételkedik a hat évvel ezelőtti gyilkosság ügyében

Debrecen - Hiányolják a tárgyi bizonyítékokat, sokallják az ellentmondásokat.

Debrecen - Hiányolják a tárgyi bizonyítékokat, sokallják az ellentmondásokat.A jogi minősítés megváltoztatását, a különös kegyetlenség megállapítását kérte az ügyész egy hat évvel ezelőtti gyilkosság másodfokú tárgyalásán csütörtökön, emlékeztetve arra, hogy az elektromos kábellel megfojtott áldozaton sorozat-bordatörés, rátaposás nyomai voltak, s elhúzódó fulladással halt meg. A védelem viszont ízekre szedte az első fokú ítéletet: álláspontjuk szerint nincsenek közvetlen bizonyítékok, megbízhatatlanok a tanúvallomások, míg a bírói indoklás ellentmondásokkal teli.

A védők szerint következtetéseken és feltételezéseken alapul a bűncselekmény körülményeinek bizonyítása; az elsőrendű vádlott – gyakran kiindulópontnak tekintett – vallomását sokszor megváltoztatta, és több tanú, például zárkatársai, akik saját helyzetük javítása érdekében beszéltek, csak az ő elmondásából szerzett információkat adta tovább. De „erősen eltér” az is, amit a többi tanú elmondott, s volt, aki ügyészi nyomásra hivatkozott. Az ítéletben ráadásul az I. és III. rendű vádlottat szavahihetetlennek nevezik, majd néhány oldallal később hivatkoznak a vallomásukra – mutattak rá.

Folytatás a Naplóban.

HBN


Debrecen - Lakása miatt kellett meghalnia az idős debreceni nőnek. Igazságügyi orvosszakértők meghallgatásával tartott tárgyalást kedden a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla egy több mint öt évvel ezelőtti, viszonylag nehezen tisztázható gyilkossági ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában