Helyi közélet

2014.05.23. 08:43

A szégyenfoltból büszkeség lett

Debrecen - Még át sem adták, máris szívesen üldögélnek a környékbeliek az Arany János tér padjain.

Debrecen - Még át sem adták, máris szívesen üldögélnek a környékbeliek az Arany János tér padjain.

Évekig keserítette meg a Görbe és Hajó utcákon, illetve azok környékén lakók életét az egykori Háziipari Szövetkezet romos, elhagyatott épülete, ami kiváló tanya volt a patkányoknak, a randalírozni vágyóknak, s a hajlék nélkülieknek.

A Napló számtalanszor beszámolt az ottani állapotokról, ahogyan arról is tudósítottunk, amikor végre a város megvette az épületet. A bontás, s az építés után pedig most pénteken végre hivatalosan is birtokba vehetik a debreceniek az Arany János teret – tudtuk meg dr. Papp Csabától, aki az eddig elvégzett munkákról is tájékoztatott.

Elmondta a képviselő, hogy a térátadón Nagyszalonta polgármestere is tiszteletét teszi, ahogyan fellépők is érkeznek Arany János szülővárosából.

Van még munka

A város új közterének munkálatai azonban még nem hiánytalanok.

A képviselőtől megtudtuk, reményeik szerint még az idén felszerelik a térfigyelő kamerát, mely majd a park állagának megóvásában is szerepet játszhat, hiszen segítségével beazonosíthatóak lesznek a vandálok. Másrészt híja van még a füvesítésnek és a cserjésítésnek egy kis területen, melyet legkésőbb jövő tavasszal pótolnak.

HBN-FÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában