Helyi közélet

2014.05.13. 11:54

A héten elkezdődik az egynyári virágok ültetése Debrecenben

Debrecen - A napokban városszerte megkezdődik az egynyári virágpalánták kiültetése. 90 ezernél is több virágpalánta fogja díszíteni Debrecen köztereit mintegy 4.900 négyzetméteren.

Debrecen - A napokban városszerte megkezdődik az egynyári virágpalánták kiültetése. 90 ezernél is több virágpalánta fogja díszíteni Debrecen köztereit mintegy 4.900 négyzetméteren. Az ágyásokba több mint 25 féle egynyári virág (begónia, kakastaréj, petúnia, büdöske, kúpvirág, sétányrózsa, dísz zsálya, Canna, lisztes zsálya, lobélia, illatos ternye, cseppecske, sétányrózsa, bojtocska, díszdohány stb.) kerül többféle színben. A virágokat elsősorban a kiemelt városrészek, többek között a Déri tér, a Petőfi tér, az Egyetem tér, a Bem tér, a Piac utca, valamint a lakótelepek kiemelt ágyásaiba ültetik.

A virágültetést az AKSD Kft. végzi el parkfenntartási szerződés keretein belül. A munkálatok várhatóan június közepére fejeződnek be és mintegy 13.000.000 forintba kerülnek.

Reményeink szerint a virágok őszig díszítik majd városunk közterületeit.

Dr. Gábor Zsombor

- Városüzemeltetési Osztály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában