Helyi közélet

2014.04.23. 12:11

„Zöld szirének” az Ady parkban

Debrecen - Ideiglenesen dézsás dísznövényekkel pótolják a kivágott fákat a Csokonai színház mellett.

Debrecen - Ideiglenesen dézsás dísznövényekkel pótolják a kivágott fákat a Csokonai színház mellett.

Amióta több fát kivágtak a Csokonai színház melletti, mögötti területről a Napló Agóra internetes fórumán sok kritika érte az Ady park felújítását megelőző munkát. A legtöbben azt a kérdést fogalmazták meg, hogy miért kellett a hatalmas lombkoronájú, nem beteg fáktól megszabadulni? Az a megoldás sem nyerte el mindenki tetszését, hogy a kivágott fák még a földben maradt tuskójára hatalmas dézsás leandereket helyeztek.

Kárt okoztak

A felvetésekre az önkormányzat illetékese, Varga László egyebek mellett ezt válaszolta: az Ady park évek óta méltatlanul elhanyagolt állapotban volt. „Régen, a 20-as, 30-as években elsősorban olyan fákat ültettek, amelyeknek lombkoronája terebélyesre fejlődött, hogy minél tisztább levegőt biztosítsanak. A föld alatt viszont a gyökérzetük is akkorára nőtt, mint felül a lombkoronájuk. Átszövik a közműveket, felnyomják a járdát, benyomják a házak pincéinek falait.” Az Ady park átépítése nemcsak néhány szép, új pad kihelyezéséről és némi kavics leterítéséről szól, hanem a föld alatt futó közművek felújításáról, korszerűsítéséről is.

HBN-OCs


Debrecen - A közelmúltban megjelent „Nincs jól a parkolás, meghal az üzlet” című cikkre reagálnék. Az említett írás a Halköz Üzletház rakodási és megközelítési anomáliáival foglalkozott. Megértem a nyilatkozó tulajdonos véleményét. Megjegyezni kívánom viszont, hogy ott legalább van egy mélygarázs...


Debrecen - Óriásleandereket helyeztek ki a frissen kivágott fák helyére a Csokonai Színház mellé.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában