Helyi közélet

2014.04.02. 19:10

Tompeti és Barátai a legjobbak között

Debrecen, Budapest - A legjobb 16 gyerekdal közé választották a cívisvárosi együttest.

Debrecen, Budapest - A legjobb 16 gyerekdal közé választották a cívisvárosi együttest.

A magyar gyerekdalokat játszó zenekarok számára először rendeztek versenyt, melynek az országos döntőjében a debreceni Tompeti és Barátai zenekara egyedül képviselte a Tiszántúlt. A Picur viaDAL elnevezésű megmérettetésre 36 zenekar –köztük pozsonyi és erdélyi zenekar is - 83 dallal nevezett. A legjobb 16 dal március 23-án mutatkozott be a Petőfi Csarnokban egy családi fesztivál keretében. – A négy dal, mellyel elindultunk a versenyen, a legnépszerűbbek a gyerekek körében, illetve mind hangszerelésben, mind műfajában különbözőek.

A zsűri tetszését végül a Rock&Roll csiga című szerzeményünk nyerte el, így ezzel léptünk színpadra a budapesti döntőben – fogalmazott Tompeti, aki kellemes élményként emlékszik vissza a rendezvényre. – Pozitív tapasztalatokra tettünk szert, hiszen nem csak az ország, de a határon túli gyermekzenekarokat is megismerhettük személyesen – zárta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában