Helyi közélet

2014.04.23. 16:30

Tehetségek konferenciája az egyetemen

Debrecen - Több mint 100 fiatal kutató mutatkozhat be a Debreceni Egyetem idén Mentor Oscar-díjat nyert Tehetséggondozó Programjának konferenciáján, amelyet 2014. április 25-én rendez az intézmény.

Debrecen - Több mint 100 fiatal kutató mutatkozhat be a Debreceni Egyetem idén Mentor Oscar-díjat nyert Tehetséggondozó Programjának konferenciáján, amelyet 2014. április 25-én rendez az intézmény. A program résztvevői - alap-, mester- és osztatlan képzésben tanulók - 11 szekcióban számolhatnak be saját kutatási területükön elért eredményeikről.

A Mentor Oscar-díjjal a szakmai zsüri azokat a vállalatokat, felsőoktatási intézményeket, szervezeteket ismeri el, amelyek a legjelentősebb eredményeket érték el mentorprogramjukkal. Felsőoktatási kategóriában - amelyben idén először adták ki a díjat - az első helyet megosztva a DETEP, a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja nyerte. A DETEP munkájában ebben a tanévben az egyetem 15 karának 505 hallgatója vesz részt.

- Egy egyetem alapvető feladata a felsőfokú képzés biztosítása, de emellett kiemelt terület a tehetségek gondozása is. A Debreceni Egyetemen a szakkollégiumok, a tudományos diákkörök, a doktori képzés és a tehetséggondozó programok is támogatják a tehetséges hallgatókat. A mostani konferencia teret ad a fiataloknak a bemutatkozásra, és segíti őket a kutatóvá válásban - mondta Csernoch László tudományos rektorhelyettes, a Tehetségtanács elnöke.

- A tehetséggondozó program az egyetem valamennyi karát, szinte minden tudományterületet fog össze, és kíséri végig a tudományos tevékenység teljes ívén a hallgatókat, akik számára ez egy lehetőség, de egyben kötelezettség is - fogalmazott Pete László, az Olasz Tanszék vezetője, a program kari képviselője.

- A nyilvánosság és a közönség előtti bemutatkozás lehetőségével a hallgatók szakmai visszajelzést kaphatnak tudományos kutatásuk hasznosságáról, eredményességéről, alkalmuk nyílik a megmérettetésre, emellett számos szakmai együttműködés is köthető, hiszen ugyanazon probléma megközelítése más tudományág mentén az alapkérdés komplexebb megválaszolását teszi lehetővé – emelte ki Mándy Zsuzsa, a program koordinátora.

A konferencia résztvevői szekciónként 10-15 percben prezentálják kutatási területüket és az eddig elért eredményeket. A rendezvény zárásaként valamennyi szekcióban szakmai zsüri jutalmazza a legjobb előadót.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában