Helyi közélet

2014.04.18. 11:49

Nincs rendelet, nincs földbizottság

Debrecen - A helyi agrárkamara vezetői még nem tudják, mi lesz május 1. után.

Debrecen - A helyi agrárkamara vezetői még nem tudják, mi lesz május 1. után.

Bizonytalan, hogyan lehet majd termőföldet, erdőt eladni, venni május 1. után, mert egy kormányrendelet hiánya miatt eddig nem alakultak meg a helyi földbizottságok. A földtörvény értelmében földtulajdon szerzéséhez a településenként létrehozandó, a helyi gazdálkodókból álló földbizottság állásfoglalását is be kell szerezni, melyek vétójoggal véleményezhetnék a termőföld-adásvételi szerződéseket.

A jogszabály szerint, amíg nem alakulnak meg a bizottságok feladataikat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei testületei átveszik, ők fognak véleményt alkotni a földadásvételi ügyletekről. A kamara valószínűleg a korábban létrehozott települési agrárbizottságokra támaszkodik.

A helyzetről szerettük volna megkérdezni a helyi agrárkamara illetékeseit, de nem jártunk szerencsével. Annyit tudtunk meg, hogy valószínűleg két hónapig tart majd az átmeneti időszak.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában