Helyi közélet

2014.04.04. 20:07

Nagyüzem volt pénteken

Hajdú-Bihar - Hajdúszoboszlón tömegesen iratkoztak le a nemzetiségi listákról.

Hajdú-Bihar - Hajdúszoboszlón tömegesen iratkoztak le a nemzetiségi listákról.

Nagy munka folyt pénteken a helyi választási bizottságokban (hvi). Aki élt és mozgott, dolgozott, hogy minden kész legyen vasárnapi országgyűlési választásra. Feladatokból nem volt hiány, mivel több fontos határidő is péntek délután járt le. 16 óráig lehetett leiratkozni a nemzetiségi listákról, s eddig jelentkezhettek át azok is, akik nem a lakóhelyükön kívánnak voksolni. Mozgóurnát pedig legfeljebb 15 óráig lehetett igényelni.

A megye több pontján kora este is dolgoztak a hvi-k alkalmazottai. – Már az előző napokban is sokan kérték az adataik módosítását vagy a törlésüket a nemzetiségi listákról. Az okokat nem tudjuk, de vélhetően meggondolták magukat, s a nemzetiségi helyett a pártok országos listájára kívánnak szavazni – nyilatkozta lapunknak dr. Lipták János, a Területi Választási Iroda vezetője. Mint mondta, a megyében a roma, a német, az ukrán, a lengyel, a ruszin, az örmény és a román nemzetiségi listára iratkoztak fel választópolgárok a március 21-ei határidőig.

Az utolsó pillanatig

– Sokan hagyták az utolsó napokra az átjelentkezést Debrecenben. Április 4-én 15.00 óráig 2275 kérelem érkezett. A 15 és 16 óra közötti utolsó órában is sokan jelentkeztek át, az igények feldolgozása folyamatos – tudatta dr. Szekeres Antal jegyző. Mint mondta, a nem debreceni lakosú, de a cívisvárosban szavazni szándékozók a Fazekas Mihály Gimnázium épületében (84. szavazókör, Hatvan utca 44.) voksolhatnak majd. A jegyző közölte továbbá, a 159 fős kisebbségi listáról öten kérték a törlésüket.

HBN

További részletek a Napló szombati számában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában