Helyi közélet

2014.04.10. 11:51

Mit kíván a falu, város?

Hajdú-Bihar - A fejlesztéseket hagyják megvalósítani, az álmaikhoz pedig forrást teremteni.

Hajdú-Bihar - A fejlesztéseket hagyják megvalósítani, az álmaikhoz pedig forrást teremteni.

A választáson eldőlt, hogy a négy éve elkezdett politikai kurzus a következő ciklusban is folytatódik. Mit remélnek az előttünk álló négy évtől a települési önkormányzataink? Miben számítanak partnerségre, és miben vágynak önállóságra a helyhatóságok?

A Napló által megkérdezett polgármesterek egyetértettek abban, hogy a belterületi úthálózat fejlesztésére az elmúlt négy évben kevés pályázati forrás jutott, ezen a területen tehát mindenképpen számítanak a kormányzat partnerségére.

Magyarhomorogon például általános az a vélekedés, hogy ha az előttünk álló időszakban is annyi mindennel gyarapszik a falu, mint az elmúlt négy évben, akkor elégedettek lesznek. De beszéltünk olyan független városvezetővel is, aki (hogy a saját szavait idézzük) jót nem tudna mondani a kormányzati gazdaságpolitikáról, rosszat meg nem mond, hiszen azzal csak a településének ártana. Az önkormányzati „kívánságlistán” egyébként az óvodabővítéstől az idősek otthona építésén és az állatvásár kialakításán át a háztáji gazdálkodás széleskörű elterjesztéséig számtalan elképzelés szerepel.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában