Helyi közélet

2014.04.28. 09:13

Mehetnek Vegasba

Debrecen - Képzeletbeli bank teljes informatikai hálózatát kellett megtervezni.

Debrecen - Képzeletbeli bank teljes informatikai hálózatát kellett megtervezni.A helyi Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola volt diákjaiból álló csapat nyerte meg az intézményben péntek este kezdődött és szombat estig tartó 24 órás informatikai vetélkedő döntőjét. A vasárnapi díjátadót követően az iskola igazgatója, dr. Barcsa Lajos elmondta: az INFOmaraton 2014 versenyre az egész országból húsz – három-három főből álló – csapat érkezett. Középiskolások, egyetemisták és főiskolások egyaránt indulhattak.

A feladat az volt, hogy tervezzék meg és építsék ki egy virtuális bank teljes informatikai hálózatát. A meglehetősen bonyolult munkával 24 órán belül kellett elkészülni (nem mindenkinek sikerült). A résztvevők nem csak arról adtak számot, hogy milyen szintű az informatikai tudásuk, hanem arról is, hogyan osztják be az idejüket és tudnak-e csapatban dolgozni. A legjobbak ezt úgy oldották meg, hogy egy-két órát közben pihentek, aludtak is. Barcsa Lajos arról is beszámolt, hogy a versenyen több nagy informatikai cég képviselői, humánerőforrás-menedzserei jelen voltak és a legügyesebb résztvevőknek munkát is ajánlottak. A zsűriben banki vezetők is részt vettek. A fődíj egy Las Vegas-i informatikai konferenciára való kiutazás lehetősége volt. A további helyezettek nagy értékű informatikai eszközöket, például laptopokat, monitorokat vihettek haza.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában