2014.04.18. 09:25
Megkérdeztük: Önöknél mi lesz a húsvéti menü?
Debrecen – <em>Sonka, húsleves, csirke és tojás. Nálunk ez lesz a menü húsvétkor, mivel minden évben ezeket a hagyományos ételeket készítjük</em> – válaszolta kérdésünkre Szabó Zoltánné.
Debrecen – Sonka, húsleves, csirke és tojás. Nálunk ez lesz a menü húsvétkor, mivel minden évben ezeket a hagyományos ételeket készítjük – válaszolta kérdésünkre Szabó Zoltánné.
Kovács Barna asztalára a húsvéti klasszikusok mellett töltött káposzta és birkapörkölt is kerül. Mint mondta, ilyenkor többféle süteményt sütnek.
– Locsolkodni megyek, így nem tudhatom előre, mi lesz az ünnepi menü, de biztos vagyok benne, hogy mindenhol lesz sonka és tojás az asztalon – nyilatkozta lapunknak Szűcs László.
Tarcsa Gusztávné húslevest, töltött káposztát és bejglit is készít húsvétra a főtt tojás és a sonka mellé. Azt is elmondta, hogy a kimaradt tojásokból később rakott krumplit főz, hogy ne menjenek kárba.
Tóth László maga is segít a családjának az ünnepi készülődésben. Mint mondta, reggelire kalácsot készítenek, ebédre pedig az elengedhetetlen sonka mellett kocsonya is terítékre kerül.
– Tyúkhúslevest, töltött káposztát és bejglit is készítek. Sonkából csak vékonyra szeleteltet veszek, mivel a gyerekek nem szeretik a kötözött sonkát, amely nem túl zsírszegény. E mellett találtam egy joghurtos torta receptet, amit szintén szeretnék elkészíteni – fogalmazott Sándor Lászlóné.
HBN|Fotók: Molnár Péter