Helyi közélet

2014.04.18. 09:25

Megkérdeztük: Önöknél mi lesz a húsvéti menü?

Debrecen – <em>Sonka, húsleves, csirke és tojás. Nálunk ez lesz a menü húsvétkor, mivel minden évben ezeket a hagyományos ételeket készítjük</em> – válaszolta kérdésünkre Szabó Zoltánné.

Debrecen – Sonka, húsleves, csirke és tojás. Nálunk ez lesz a menü húsvétkor, mivel minden évben ezeket a hagyományos ételeket készítjük – válaszolta kérdésünkre Szabó Zoltánné.

Kovács Barna asztalára a húsvéti klasszikusok mellett töltött káposzta és birkapörkölt is kerül. Mint mondta, ilyenkor többféle süteményt sütnek.

– Locsolkodni megyek, így nem tudhatom előre, mi lesz az ünnepi menü, de biztos vagyok benne, hogy mindenhol lesz sonka és tojás az asztalon – nyilatkozta lapunknak Szűcs László.

Tarcsa Gusztávné húslevest, töltött káposztát és bejglit is készít húsvétra a főtt tojás és a sonka mellé. Azt is elmondta, hogy a kimaradt tojásokból később rakott krumplit főz, hogy ne menjenek kárba.

Tóth László maga is segít a családjának az ünnepi készülődésben. Mint mondta, reggelire kalácsot készítenek, ebédre pedig az elengedhetetlen sonka mellett kocsonya is terítékre kerül.

– Tyúkhúslevest, töltött káposztát és bejglit is készítek. Sonkából csak vékonyra szeleteltet veszek, mivel a gyerekek nem szeretik a kötözött sonkát, amely nem túl zsírszegény. E mellett találtam egy joghurtos torta receptet, amit szintén szeretnék elkészíteni – fogalmazott Sándor Lászlóné.

HBN|Fotók: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában