Helyi közélet

2014.04.14. 07:30

Jegyzet: Vége, mint a botnak

<em>Nagyot magyarázkodott Mesterházy a szombaton zárt ajtók mögött megtartott MSZP választmányi ülésen. Legalább is nekem az derül ki a kiadott sajtónyilatkozatból, amely pontról pontra elemzi az országgyűlési választáson elszenvedett csúfos bukás okait</em>. <strong>Kovács Zsolt jegyzete</strong>.

Nagyot magyarázkodott Mesterházy a szombaton zárt ajtók mögött megtartott MSZP választmányi ülésen. Legalább is nekem az derül ki a kiadott sajtónyilatkozatból, amely pontról pontra elemzi az országgyűlési választáson elszenvedett csúfos bukás okait. Kovács Zsolt jegyzete.

Istenem, mi minden hangozhatott még el ott, a zárt ajtók mögött, ha a sajtónyilvános része is nem kicsi terjedelműre sikeredett. A belső körben maradt információ valójában lényegtelen is lehet a külvilág számára. Az azonban egyre bizonyosabban látszik, hogy a jelenlegi baloldalból, az azt alkotó pártképződményekből, a vezető személyekből egyáltalán nem kér Magyarország. Pontosabban kérnek, de nem elegen. Ebből nem lesz választási győzelem.

Hazánkban egyre inkább a lengyel társadalmi berendezkedés kezd kikristályosodni számomra. Ott a jobbközép kormánytól jobbra lévők is viszonylag jól szerepeltek a választáson. Míg a baloldal lényegében nem létezik. Tíz százalék körüli eredményt érnek el. Nos, a mi baloldalunk is erősen ezen eredmény felé kezd tendálni. És amíg a jelenlegi vezetői helyükön maradnak, jobbat nem is remélhetnek. Utánpótlás? Ugyan már! Kik? Honnan?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában