Helyi közélet

2014.04.10. 18:19

Hétvégénként villamospótlók

Debrecen - Három ütemben 11 megállóhely korrekcióját végzik el az 1-es villamos vonalán.

Debrecen - Három ütemben 11 megállóhely korrekcióját végzik el az 1-es villamos vonalán.Ezen a hét végén, a jövő szombaton és az azt követő hétvégén a DKV Zrt. megállóhely-karbantartási munkálatok fog végezni az 1-es villamos vonalán - jelentette be Nagy Attila vezérigazgató az egyetem előtti megállónál tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. A peron felújítás és szegélykorrekció idején autóbuszok szállítják majd az utasokat ezen a vonalon.

A CAF-hoz igazítják

Nagy Attila elmondta, erre azért volt szükség, hogy az új CAF villamosok is használni tudják az 1-es villamospályát, ahol a felújításra váró 11 megállóban a peronok geometriája nem megfelelő a spanyol villamosokhoz. Lesznek olyan helyek, ahol a járművek hosszához kell igazítani a jelenlegi peront és az egyetem, illetve Klinika előtt hozzá is kell adni és le is kell is kell vágni belőle. Mindez 13 millió forintba kerül, és várhatóan április 27-én fejeződik be a három ütemben végzett karbantartási munka.

A tervek szerint, április 12-én és 13-án az első ütemben hat megálló: az Eötvös utca, Honvéd utca, Bem tér mindkét irányban, Weszprémy utca, valamint az Andaházi utca kerül sorra. Nagy Attila felhívta az utasok figyelmét, hogy az összes megállóban előbb ideiglenes betonozást végeznek, majd egyszerre aszfaltoznak mindenhol. A további részletek a Napló pénteki számában, illetve a www.naplo.hu oldalon olvashatók.

HBN-ÉP


Debrecen - A DKV Zrt., annak érdekében hogy az új CAF villamosok az 1-es villamos vonalán is közlekedni tudjanak 2014. április 12-től hétvégenként, három ütemben megállóhely karbantartási munkálatokat végez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában