Helyi közélet

2014.04.14. 14:12

Hajdúböszörményi versmondók a fővárosban

Budapest, Hajdúböszörmény - Március végén került sor a Széchenyi István Vers- és Prózamondó Versenyekre Hajdúböszörményben.

Budapest, Hajdúböszörmény - Március végén került sor a Széchenyi István Vers- és Prózamondó Versenyekre Hajdúböszörményben.

A középiskolások mezőnyéből a rendezvény zárásakor a zsűri elnöke, Hűvösvölgyi Ildikó színművész, meghívta Hodosán Dórát (Bocskai István Gimnázium – Széchenyi István Gimnázium és Kollégium 11.o.) a Budapesten rendezendő Versünnep Fesztiválra. Két nappal később az általános iskolások versenyén Dr. Sződy Szilárd rendező, dramaturg hasonló meghívást tolmácsolt Hasznosi Zoltánnak (Bocskai István Általános Iskola 5.o.).

A találkozóra április 5-én, szombaton került sor. Az ország minden tájáról (és a határon túlról is) közel ötven verseny győztesei közül válogatta ki a zsűri a résztvevőket. A fiatal tehetségek nemcsak felléphettek a Teréz körúti Játékszín színpadán, de egész napos programon vehettek részt. Hallhatták R. Kárpáti Pétert verset mondani, részt vehettek Hűvösvölgyi Ildikó és Huzella Péter rendhagyó irodalomóráin. Császár Angéla színművész, a zsűri elnöke köszöntötte a résztvevőket, és a nap végén útravalóként, tanácsokat is adott a fellépőknek. A szünetekben ismert előadóművészekkel játszhattak a gyerekek, rendszeresen volt irodalmi Ki nyer ma?, versösszerakó, költősimogató, könyvsarok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában